OoitisNu

Gezellig rommelige low-budget tuin met een mengeling van inheemse en uitheemse planten, gerecyclede (stapel)materialen, zonnige delen en schaduwplekken.

Omdat mijn huis achter een ander huis ligt heb ik eigenlijk twee achtertuinen. Het ene deel is een zeer beschutte kleine tuin, met kikkerpoelen en een “heuvel” van zand en stapelmateriaal, en achter het huis is het een winderige tuin met bomen en een gevlochte wilgenschutting als windvang en erfafscheiding.

gevlochten wilgenhaag
Een gevlochten wilgenhaag als tuinafscheiding. Wilgen zijn geweldig voor insecten. Zo zijn zandbijen en hommels gek op het stuifmeel van wilgenkatjes in het vroege voorjaar. De tuin in Ternaard heeft nog een andere specialiteit op de wilgen: de indrukwekkende dromedarisluis. Ook deze forse bladluissoort trekt op zijn beurt grote hoeveelheden insecten aan.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

Steeds nieuwe flora en fauna ontdekken. Leren wat wel en niet werkt. De hilarische namen van zweefvliegen. Bijna iedere dag nieuwe fauna leren kennen. Ideale plekken maken voor egels, vogels en kikkers. Uren kijken naar het gedrag van "mijn" groene kikkers. Nieuwe plannen maken en uitvoeren. Gewoon even zitten en genieten. In ieder jaargetijde.

Over deze tuin
Friese en Groningse zeeklei
Ternaard
Rijtjeshuis (ook hoekwoning en 2-onder-1 kap)
Zeeklei
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

IVN heemtuin Nieuwkoop

Heemtuin in Nieuwkoop. Het oudste deel van de heemtuin in Nieuwkoop is aangelegd in 1982. De tuin was toen ongeveer...

De Kapellehof

Een heel diverse tuin, ecologisch beheerd met diverse tuinkamers, een hoogstam boomgaard, een moestuin, een weide met een Zeeuwse haag...

In ontwikkeling

Mijn tuin is groot en was voorheen betegeld, dat wil ik graag veranderen.