Karins Heemtuin

Een zuidgerichte voortuin – voorheen grinderf – met een mix van wel en niet streekgebonden inheemse planten en een aantal uitheemse soorten, met grindpaden, een opnieuw aangelegd talud en een kleine vijver. Een oostgerichte zijtuin die uitkijkt op water en weiland, met een gazon dat we laten ‘verwilderen’ door minder te maaien en spontane kruiden te verwelkomen. Nog wel met uitheemse planten van de vorige bewoners, die langzamerhand vervangen worden door inheemse. Er staan nu soorten zoals lisdodde, gele lis, moeraszegge, klein hoefblad, engelwortel, gewone berenklauw, schietwilg en zwarte els langs de waterkant en in het gras groeien hondsdraf, gewone brunel, kruipende boterbloem, wikke, paardenbloem, madeliefje, mos en een aantal klavers. In het vijvertje groeien spontaan blaartrekkende boterbloem, waterweegbree en groot moerasscherm.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

Het vele leven dat ik erin tegenkom en het gevoel dat ik iets teruggeef aan de natuur, waarmee ik een klein steentje bijdraag aan een betere wereld.

Over deze tuin
Hollands en Utrechts laagveengebied
Vinkeveen
Erf (vrijstaand)
Veengrond
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

Natuurrijke tuin

Het is een tuin midden in een woonwijk. In de omgeving is er een diversiteit aan water, bos, heide, moeras....

De drieslootkant

Aan drie kanten is een sloot en daar is het vrij vochtig, soms nat door afstroom van regenwater van een...

Groen schoolplein

Onze tuin is een schoolplein van de voormalige Sint Martinusschool en een streektuin in wording. Wij willen graag het plein...