Onze heerlijke rommeltuin

We hebben een wat verscholen tuin achter en naast het huis. Een grasveld met veel wilde bloemen en langs de randen borders en bomen. Bij aanplant nieuwe bomen Drentse soorten gekozen als meidoorn, hulst, vuilboom, krentjes e.d., aangevuld met fruitbomen. In de borders staan o.a. salviasoorten, persicaria, kogeldistel, lupine, betonie. Ook doen we aan gefaseerd maaien, waardoor de begroeiing soms op plekken kniehoog staat en op andere plekken kort. Denk aan wilde peen, grijskruid, boterbloem, duizendblad, honsdraf. We hebben een speciekuip ingegraven als vijvertje, een grote regenput en regenton, en ideeen om een wadi/vijver aan te leggen gevoed door regenwater. De meer dan 80 jaar oude appelboom die 2 jaar geleden is omgevallen, ligt er nog steeds en begint tot onze vreugde opnieuw uit te lopen. We bemesten niet of nauwelijks, beregenen al helemaal niet en maken onze eigen compost.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

Het feit dat planten en dieren hier gedijen, zonder dat je er allerlei kunstgrepen voor moet uithalen. De aanblik op al dat groen vanuit onze woonkamer. Het geluid van krekels in het (lange) gras of dat van zoemende bijen. We zien en horen veel soorten zangvogeltjes. Mezen in de nestkastjes, een houtduif in de grote conifeer.

Over deze tuin
Drents Plateau en Friese Wouden
Rolde
Erf (vrijstaand)
Zandgrond
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

Volkeltuin

Groot perceel in het buitengebied van Volkel. Helft is braakliggend terrein wat zelf zijn gang kan gaan. Voorheen werd dit...

Stap voor stap-tuin

We wonen nu 8 jaar in Ommen en zijn de tuin stap voor stap aan het herinrichten naar een meer...

Spontane aanwaai

Kleine tuin vol inheemse, gekregen en vanzelf gekomen planten