We wonen vlakbij laagveennatuurgebied de Molenpolder, maar op een plek waar tot in de jaren ’80 een tuinderij was, dus we weten niet helemaal zeker wat er hier met de grond gebeurd is: Of er bijvoorbeeld tuinaarde ingevoerd is voor de tuinderij; of wat vorige bewoners hebben aan- of afgevoerd toen er hier huizen kwamen.
Toen wij er 7 jaar geleden kwamen wonen lag het al zeker 10 jaar braak, het was een en al brandnetel en braam, en een heleboel oude bestrating. Het grootste deel daarvan hebben we verwijderd. In één hoek stond een vlier die waarschijnlijk zelf gearriveerd is – er zijn er veel in de omgeving – en die we hebben laten staan. Inmiddels is hij gigantisch!
We hebben de tuin zoals hij nu is aangelegd en ook beplant, maar er komt ook een hoop vanzelf aanwaaien, en veel daarvan laten we (deels) staan, bijvoorbeeld overblijvende ossentong, dagkoekoeksbloem, vingerhoedskruid, boterbloemen, kattenstaarten, pitrus, robertskruid, wilde- en tuinjudaspenningen, smeerwortel en verschillende soorten dovenetel.