Vrolijk krantenbericht over nóg een Overijsselse streektuin (waar zaden van kaasjeskruid blijkbaar voor het oprapen zijn)

Reestdal, Regge en Sallandse Heuvelrug, Vechtdal

De Stentor bezocht de streektuin van Wim Waanders in Ommen. Die tuin is volop in ontwikkeling. De visvrije vijver is net nieuw aangelegd, maar bruist nu al van de waterkevers, juffers, posthoornslakken, inheemse waterplanten – en is al ontdekt door bruine kikkers.

Naast de vijver ligt een streekeigen ‘stroomdalveldje’ met onder andere mannetjesereprijs, steenanjer en de al even karakteristieke grote tijm. En in de gemengde heg om de tuin is naast boswilg en kardinaalsmuts bijvoorbeeld ook sleedoorn bijgeplant, afkomstig uit wilde populaties (autochtoon plantgoed) – een andere ecologisch waardevolle icoonsoort voor de streek.

Het hele verhaal is terug te lezen op de website van de Stentor:
https://www.destentor.nl/ommen/waarom-jouw-tuin-vol-zou-moeten-staan-met-inheemse-planten-het-zoemt-en-het-gonst~aea37d97/

Meld ook jouw tuin aan!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Deel dit

Andere verhalen

Het bijzondere verhaal (met video) van de gele weidemier: de ondergrondse helper van bloemrijke graslanden

Als we aandacht vragen voor insecten, hebben we het al gauw over vlinders, zweefvliegen en bijen. Maar een minstens zo wonderlijke en waardevolle wereld bevindt zich ónder de grond. En...

25 oktober groot feest ónder en óver bomen: het Bomenfestival in Vught (met workshop ‘Hoe maak ik van mijn tuin een Streektuin?’)

Een kampvuur, een optreden van Nynke Laverman, een workshop ‘streektuinieren’ – en daaromheen een groot bomenfeest! Dat alles op 25 oktober in Park Voorburg in Vught. Het programma is nog...