Het is een jonge streektuin, die een paar jaar geleden nog verhard parkeerterrein en schuur was. Dankzij allerlei streekeigen kruiden, bomen, struiken en natuurlijke elementen sluit de tuin goed aan bij de natuur van de Alblasserwaard en leven er al veel wilde dieren.
Omdat de tuin vanaf nul moest worden opgebouwd, moesten er veel keuzes gemaakt worden. Richtlijnen daarbij waren: inheems, zoveel mogelijk streekeigen, snel veel voedsel-, broed- en schuilplekken voor wilde dieren.
Een groot deel van de tuin is ingezaaid met een streekeigen zadenmix van Prachtlint. Verder zijn er in de tuin een aantal inheemse bomen geplant: oa zachte berk, 4 wilgen, zomereik, zwarte els, 2 vuilbomen, lijsterbes en peer. Rondom een haag van wilde liguster, meidoorn, sleedoorn,
Een belangrijk onderdeel waren de zogenaamde natuurbouwstenen. In een volledig nieuwe tuin is het voor veel dieren moeilijk om goede schuil-, voedsel- en broedplekken te vinden. Er staan nou eenmaal geen oude bomen of verwilderde hagen en struiken. Dankzij allerlei (tijdelijke) elementen heb ik geprobeerd om diverse diersoorten toch een veilige plek en voedsel te bieden:
Kruidenstroken
Boerenwadi/Infiltratiegraslandje
Vijvertje
Zandbijbed
Stapelmuurtjes
Vleermuiswand
Faunahoop
Egelkast
Takkenrillen
Haag
Vogelbosjes
Dankzij deze elementen zitten er nu al heel veel wilde dieren of komen ze op bezoek, zoals egels, bosmuizen, vleermuizen, grauwe vliegenvanger, ransuil, grote barmsijs, rugstreeppad, groene kikker, argusvlinder, en talloze andere insecten en spinnen.