Oud Neck

Gemengde tuin met planten uit de regio (bloemen, bomen, struiken, moestuin) met nadruk op lokale biodiversiteit. In elk seizoen is de tuin weer anders. De structuur van de tuin verandert elk jaar naar gelang de planten en bloemen die er zich dat jaar als vanzelf voordoen door natuurlijke verspreiding en de verschillende klimaatuitdagingen aan de natuur (droogte, hitte, ve-regening).

We hebben gekozen voor in deze regio traditionele soorten die het goed doen op vooral klei en natte grond: struiken als wilg, vlier, kastanje, planten zoals heggerank, gele en witte dovenetel, maar ook vogelmelk en sneeuwklokjes, goudsbloem, wilde kamille, kaasjeskruid met invasieve soorten als stokroos en karmozijn en combineren de bloemen met een moestuin tussen wat er in het voorjaar opkomt.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

De variëteit en creativiteit om je al tuinierend aan te passen aan wat de natuur mogelijk maakt.

Over deze tuin
West-Friesland
wijdewormer
Erf (vrijstaand)
Veengrond
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

De Kapellehof

Een heel diverse tuin, ecologisch beheerd met diverse tuinkamers, een hoogstam boomgaard, een moestuin, een weide met een Zeeuwse haag...

Annetje’s tuin

Op oud duin gebouwd huis net omliggende tuin met zoveel mogelijk inheemse planten. Vol met insecten en kleine dieren.

Geur en kleur

Kattenstaart, zwarte toorts, eenstijlige meidoorn, vingerhoedskruid, wilgenroosje, heide, vijver (zonder vissen), kikkers, salamanders, libellen