Tuin Engelwortel

Te midden van de uitgestrekte akkervelden van het Hogeland ligt als een kleine oase Tuin Engelwortel. Onze tuin wil een oase zijn binnen de omliggende mono-gecultiveerde akkers en een toevluchtsoord voor allerlei dieren. Perken zijn gevuld met allerlei inheemse en vaste planten en wilde planten mogen steeds meer hun plek opeisen. Natuurlijk is de Engelwortel van de partij maar ook favorieten als Knopig helmkruid, Grote en kleine kaardenbol, Vingerhoedskruid en Akelei.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

Dat ik met een gerust hart een besje, een tomaat, een eetbare bloem in mijn mond kan steken omdat hier alles groeit zonder gif of kunstmest. Op deze manier tuinieren geeft rust, inspiratie en vooral geluk.
Daarnaast leer ik veel over de bewoners van mijn tuin, de insecten, egels, vogels en kikkers. Het is boeiend om te volgen hoe een rups of larf kan volgroeien. Het gevoel dat ik op minuscule schaal iets kan bijdragen aan de bescherming van de natuur.

Over deze tuin
Friese en Groningse zeeklei
Kloosterburen
Erf (vrijstaand)
Zeeklei
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

Hoeve Nooitgedacht

Ons erf met paarden is ingericht om de biodiversiteit te bevorderen met landschapselementen in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Meerbomen.nu,...

Rommeltuin

Ik heb een wilde dijktuin, beneden grenzend aan een sloot. Vrij liggend, de wind komt vrij van het Hollands Diep....

Groene Oase

Een tuin met veel inheemse planten en (fruit)bomen en een klein grasveld. Planten, bijvoorbeeld: koninginnekruid, egelantier, ijzerhard, zeepkruid, gamander, slangekruid,...