Stap voor stap-tuin

We wonen nu 8 jaar in Ommen en zijn de tuin stap voor stap aan het herinrichten naar een meer natuurlijke tuin. De voortuin is inmiddels voorzien van een met als doel meer biodiversiteit en de daarbij horende beestjes. De voortuin is afgesloten voor onze trouwe viervoeters. In de vijver gebruik gemaakt van zuurstofplanten van Ada Hofman en krabbescheer, snoekkruid, zwanenbloem en bonte kalmoes. In de plantenborder veel (inheemse) kruiden zoals gele kamille, dwerg oregano, wilde marjolein, veldsalie, tijm. Verder nog mannetjesereprijs, kaardebol ( voor de putters) en niet te vergeten de steenanjer. De heg ben ik stap voor stap diverser aan het maken, dode beuken vervang ik door rode kornoelje, wilde kardinaalsmuts, boswilg en sleedoorn.

Wat geeft jou plezier aan ecologisch tuinieren?

Er zit meer verrassing in deze manier van tuinieren. Je leert meer planten herkennen en het trekt veel meer insecten en vogels aan en zo nu en dan een voorbij scharrelende egel.

Over deze tuin
Vechtdal
Ommen
Erf (vrijstaand)
Zandgrond
Deel dit

Meld ook jouw tuin aan als streektuin!

Door mee te doen voeg je een klein natuurgebiedje toe aan jouw straat, kun je vier seizoenen per jaar genieten van een levende tuin – en versterk je de unieke biodiversiteit van jouw streek, door een klein leefgebied te creëren voor kenmerkende planten en dieren.

Andere tuinen

Annetje’s tuin

Op oud duin gebouwd huis net omliggende tuin met zoveel mogelijk inheemse planten. Vol met insecten en kleine dieren.

Vechtdal tuintje

Wij zijn het experiment aangegaan om uitsluitend met inheemse kruiden, bomen en struiken te werken in onze tuin van ongeveer...

Geur en kleur

Kattenstaart, zwarte toorts, eenstijlige meidoorn, vingerhoedskruid, wilgenroosje, heide, vijver (zonder vissen), kikkers, salamanders, libellen